Contact via e-mail

ri-athletic@outlook.com

Referenties

Yvette Nijenhuis

“Een aangepaste levensstijl

Ongeveer twee jaar geleden kwam ik bij Ricardo omdat ik er goed uit wilde zien in mijn trouwjurk. Wat ik niet besefte was dat ik begonnen ben mijn levensstijl compleet om te gooien.

Naast de intensieve trainingen, kreeg ik een uitgebalanceerd voedingsschema dat specifiek op mij van toepassing is. Dit schema heeft mijn voedingspatroon compleet gewijzigd. Bewuste en gezonde keuzes en weer koken met echte voeding.
In totaal ben ik ongeveer 15 kilo afgevallen. Op sommige momenten laat ik het schema ook weer los, maar daarna kan ik het schema weer makkelijk oppakken.

Naast dat ik er inderdaad goed uitzag in mijn trouwjurk heb ik zoveel meer energie gekregen.
Dit is denk ik het grootste kado, want dit merk ik iedere dag – en mijn gezin ook!

Ricardo is kundig, gedreven, motiverend en op het moment dat het nodig is, is hij streng. Maar elke training is een feestje. De begeleiding gaat verder dan de training: Ricardo staat altijd klaar voor vragen en ondersteuning. Zo begeleidt hij nu ook mijn dochter in het proces naar haar dansauditie. Hij vergaart kennis bij specialisten en past dit in in zijn plan (in dit geval het versterken van de core). En de resultaten mogen er zijn!”

 

Simone van der Ende

Na een aantal maanden trainen met Ricardo voel ik dat mijn stabiliteit, balans en kracht al zoveel verbeterd zijn. Door de aangepaste training ben ik zo goed als blessure vrij waardoor ik meer bewegingsvrijheid heb gekregen en mijn zelfverzekerdheid is toegenomen.

Een langslepen blessure (rug) levert nauwelijks nog klachten op. De trainingen zijn afwisselend.
Het prettige hierbij is dat alle trainingsonderdelen goed uitgelegd worden. Ook wordt er goed gecontroleerd of je de oefeningen goed uitvoert. Mocht een oefening niet lukken dan zoekt Ricardo een alternatieve oefening. Het enthousiasme en de kennis van Ricardo maken het leuk om te trainen.
Dat Ricardo heel kundig is had ik al begrepen, maar ik ervaar het zelf nu ook. TOP!”

 

Maret Wielenga

“U moet leren leven met artrose in uw knieën”, ik hoor het mijn huisarts nog zeggen: “Wel bewegen, niet belasten. Verder is er niets aan te doen. De medicijnen waarmee ze adverteren? Pure geldklopperij”. Negen jaar later en evenzovele kilo’s Glucosamine, tja, verder werd het echt te dol: de trap op en af, de auto in en uit, fietsen. Dagelijkse dingen werden pijnlijke excersities waar ik steeds meer tegenop begon te zien.

Via een actie op de sportschool: een gratis sessie met een Personal Trainer, kwam ik bij Ricardo terecht. Ik vroeg hem om een paar knie versterkende oefeningen. Hij legde uit, dat alle structuren in je lijf met elkaar in verbinding staan en dat ik niet alleen aan de spieren rond de knieën moest werken, maar ook aan de kuiten, de dijen, de hamstrings, de buik, de rug en de schouders. Hij zei een groot voorstander te zijn van krachttraining, hoe zwaarder, hoe beter.

In het begin heb ik mij wel eens afgevraagd, waar ik in vredesnaam mee bezig was. Ik baalde ervan dat ik sommige oefeningen niet kon. Dan was ik boos en verdrietig. Maar Ricardo wist me er toch steeds weer bovenop te helpen. Hij heeft precies door wat op dat moment nodig is, waar grenzen liggen en wat wel of (nog) niet kan. En het kwam ook wel een beetje doordat ik er best wel trots op was: Personal Training. In mijn beleving tot dan toe alleen weggelegd voor de happy few van deze wereld.

Na een paar maanden begon ik resultaat te merken: het traplopen ging wat beter. Beetje bij beetje zag ik vooruitgang. Alles functioneerde beter en mijn lijf werd strakker en steviger. Het is mooi om te zien hoe het verandert.

Ik kreeg meer plezier in de trainingen. Het is ook leuk om resultaat te boeken: meer series, meer gewicht erop, meer soorten oefeningen. Geleidelijk en soms opeens met een sprong: een oefening die de ene week nog niet lukt, kan ik de week daarop wel. De Personal Training werd een wekelijks feestje. Het is gezellig en we lachen heel wat af. Alhoewel mijn gekreun en gesteun nog wel eens anders doet vermoeden. Nee, Ricardo spaart je niet!

Om wat gewicht te verliezen (iedere kilo die op de knieën rust is er een) besprak ik met Ricardo mijn plan om me in te schrijven voor een voedingsprogramma. Al snel had hij door dat het mij niet ontbrak aan kennis over eten en diëten. Hij gaf een even simpel als doeltreffend advies: “Iedere keer als je wilt gaan snoepen, vraag je dan af: waarom”. Die vraag houdt mij nu al maandenlang tussen de 65 en 67,5 kilo. 

Maar de grootste verworvenheid is dat ik weer fluitend de trap op en af kan, uit de auto stap met gratie en dat fietsen weer goed voelt”.

 

Willem van Hoorn

“Goede opbouw van de trainingen waardoor het resultaat gehaald wordt. Ricardo is enthousiast en denkt mee met de cursist. Trainingen zijn lekker wisselend, waardoor de spieren steeds een andere stimulans krijgen. Top!”

 

Mariska Hofstede

“Toen ik door omstandigheden een tijd lang minder kon sporten en mijn eetpatroon veranderde (meer chocola, minder gezond eten), kwam ik 7,5 kilo aan. Ook al had ik geen overgewicht en had ik nog wel de nodige beweging, ik voelde mij niet fit.

Ik probeerde weer mijn oude leefpatroon op te pakken, meer sporten, gezonder eten, maar kreeg het niet voor elkaar. Ik bleef iedere keer terugvallen, waardoor het behalen van mijn doel een frustratie werd… niet fijn!

Ik kende Ricardo uit de sportschool en ik besloot hem om hulp te vragen.

Inmiddels train ik sinds een half jaar 1x per week met hem en dankzij zijn geduld en goede manier van kijken naar mijn behoeftes en wensen ben ik (stabiel) 6,5 kilo kwijt en voel ik mij weer gelukkig en topfit!

Ricardo kijkt goed naar wat voor jou belangrijk is en wat jij aankan, hij is geduldig, realistisch en weet je heel goed te motiveren. Zijn manier van aanpak is heel overtuigend, zonder dat hij je het gevoel geeft te pushen. Uiteindelijk bereik je ongemerkt steeds hogere doelen.

Ik ben super blij dat ik Ricardo heb benaderd, ik ben nu happy en zit heerlijk in mijn vel!

Mijn trainingen met Ricardo blijf ik gewoon voortzetten, want ook al kan je het misschien op een gegeven moment zelf, toch krijg je dan nooit die enorme motivatie die ik nu heb omdat ik weet dat er iemand achter mij staat.

Ik zie het als een mooi cadeautje aan mezelf!

Ricardo zegt dat je het uiteindelijk allemaal zelf doet maar zonder hem had ik dit echt nooit bereikt!

Thank you!”

 

Hilde Bisschop

“Na werkzaam te zijn geweest als skilerares in Oostenrijk kwam ik in maart 2013 met aardig wat overtollige kilo’s terug in Nederland. Ik ben toen begonnen met gezond eten en 3 à 4 keer in de week naar de sportschool.

Eind 2014 stagneerde mijn resultaten, ondanks het trainen in combinatie met gezond voedsel.  Gelukkig kwam ik via mijn sportschool in contact met Ricardo. Hij gaf aan mij verder te kunnen helpen om mijn doel te behalen. Ik wilde graag (weer) een fit lijf, zonder extra kilo’s. In de eerste weken merkte ik gelijk verandering. Mijn lichaam reageerde weer op training prikkels, waardoor ik langzaamaan weer resultaat boekte.

Iedere twee weken had ik les van Ricardo, waarbij we de eerste periode ons hebben gericht op de basis van krachttraining en de tweede periode op het verleggen van  mijn grenzen qua gewicht.

Ik heb bewondering voor Ricardo, op de manier waarop hij anticipeert op de klant. Hij voelt aan waar je op dat moment behoefte aan hebt en past daar zijn training op aan. Zijn doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen zorgen ervoor dat iedere les het maximale resultaat wordt geboekt. Op deze manier heb ik geleerd dat je vaak veel meer kunt hebben, dan dat je van te voren zelf inschat.

In het afgelopen jaar heb ik zoveel geleerd, zowel op het gebied van krachttraining als op voedingsgebied. Ik ben zelfs zo enthousiast geworden van het werk van Ricardo, dat ik heb besloten om mijn kantoorbaan op te zeggen en mij volledig te gaan focussen op een baan op het gebied van sport, gezondheid en voeding. Ik hoop in de toekomst net zo veel voor mensen te kunnen betekenen als dat Ricardo voor mij heeft gedaan.”

 

Henno Vlastuin

“Ik wil uiteraard eerst beginnen met nogmaals een bedankje voor je inzet en hulp, tevens een mooie zin om mee te beginnen in plaats van te eindigen! Hoe ik eigenlijk min of meer vrij zwak binnen kwam en totaal geen idee had van wat fitness precies inhield, op het kweken van spieren na.

Aan het begin hield je mij strak aan de technieken en kan ik mij herinneren dat mijn niveau behoorlijk laag was, maar mede door jou goede begeleiding is dat vrij snel omhoog gekrikt, tot een normaal niveau. Ik ben zeer dankbaar voor het feit dat jij mij op een goede verantwoorde manier hebt geholpen en altijd rekening hebt gehouden met mijn grenzen. Wat ik ook erg top vond & vindt, is dat je mij altijd serieus genomen hebt! Na al die ellende was dat erg belangrijk voor mij!

Ook je manier van begeleiding buiten de fitness om (telefoon/mail etc) is erg fijn om je op een snelle manier te kunnen bereiken voor vragen, hulp etc. Jouw manier van begeleiding was soms zwaar, maar aan de andere kant; heb ik een doel en jij geeft absoluut het laatste nodige zetje mee richting succes.

Als ik alles moet samenvatten zou ik zeggen dat je een top PT’er bent en iedereen eigenlijk onder jou begeleiding zou moeten staan! Maar je bent al zo druk laatste tijd haha. Het feit dat jij mij ook met de voeding helpt is super! Heb je altijd een hoop tijd in gestoken en dat waardeer ik enorm!

Bedankt & op naar goud!”

 

Lonneke Demoed

“Ricardo is een betrokken personal trainer.

De personal training begint met een oriënterend gesprek waarin je je doelstellingen bespreekt. Ricardo kijkt naar eventuele blessures tezamen met je lichamelijke conditie, en maakt een op jou afgestemd trainingsprogramma. Het prettige hierbij is dat alle trainingsonderdelen heel goed uitgelegd worden en er goed gecheckt wordt of je deze goed uitvoert. Als dit om een of andere reden niet lukt zoekt hij naar een alternatief dit maakt dat het een echt op jou lichaam afgestemd bewegingsprogramma wordt. De training is hierdoor al snel intensief en gevolg hiervan is dat je conditie en spierkracht heel snel toeneemt. En wat een prettige bijkomstigheid is, is dat je de dagen na de training veel meer energie hebt, je krijgt überhaupt meer energie!

Mijn doelstellingen waren een beter geshaped figuur krijgen en ik wilde van een aantal blessures af, schouder, arm en rug (waarvan ik dacht dat dat nooit zou lukken). Ik ben nu bijna een half jaar bezig. Mijn figuur zag ik al heel snel verbeteren en verder ben ik door de aangepaste training zo goed als blessure vrij, wat maakt dat ik veel meer bewegingsvrijheid heb gekregen in mijn dagelijkse activiteiten. Dus personal training van Ricardo, geweldig!!!”

 

Luuk Demon

“Ik train nu ruim 5 jaar met Ricardo. Nog steeds weet hij mij elke training weer te motiveren. Ricardo is energiek en zeer kundig. Mijn doelstellingen waren meer spiermassa en een algehele betere conditie. Zelf vond ik het lastig die doelstellingen te halen. Ik sloeg trainingen over en raakte mijn motivatie snel kwijt. Ricardo heeft mij discipline gebracht en hij gaf mij aanwijzingen en schema’s voor de beste spieroefeningen. Uiteraard zijn de trainingen specifiek toegespitst op mijn lichaam. Daarnaast gaf hij me waardevolle voedingstips. Het gevolg is dat ik mijn doelstellingen bereikt heb! Samen met Ricardo leg ik de lat nu weer hoger voor mezelf. Mijn conditie is nog nooit zo goed geweest!”

 

Amani Hassoun

“Ik ben een 24-jarig meisje wat 84 woog. Ik heb een aantal keren geprobeerd om te verminderen, echter lukte mij dit niet. Ik had een laag zelfbeeld en had totaal geen doorzettingsvermogen. Zodra ik besloot om te gaan joggen, kapte ik af na 5 min. Ik lette nooit op m’n voeding. Ik wist nooit wat ik wel en niet kon eten en hoeveel. Inmiddels weeg ik alweer 69 kilo. En dat binnen drie maanden. Dit was mij nooit gelukt zonder Ricardo Bouwmeister.

Dankzij alle hulp, steun, motivatie, advies, informatie en tips die ik van je heb gekregen heeft het mij enorm geholpen om mijn doel te bereiken.
Je doet je werk enorm goed en kunnen veel van je leren!!

Bedankt voor al je tijd en energie die je in mij hebt gestoken. Ik ben nu veel meer bewust met wat ik kan en mag eten. Op fitness gebruik ik de apparatuur die mij helpen. Ik vind sporten leuker dan voorheen. Wist niet dat het zo leuk kon zijn!

Waar een wil is, is een weg”

 

Krista van Diek

“Mijn eerste doelstelling was om 5 kg. Af te vallen, en natuurlijk om wat “lekkerder” in mijn vel te zitten (met de zomer in het vooruitzicht). ;)

Toen ik het speciaal door jou samengestelde persoonlijke voedingsschema kreeg ben ik hier gelijk mee aan de slag gegaan, ik ben drastische omlaag gegaan in mijn calorieën, heb koolhydraten laten staan en vooral eiwitten, groenten en fruit gegeten.
In het begin miste ik wel echt veel dingen die ik graag eet zoals bijvoorbeeld brood met lekker zoet beleg, aardappele en sausjes op roombasis. Maar na een tijdje wordt dit automatisme en ga je ook lekkere gerechten bedenken met de ingrediënten en producten die je wel mag hebben in jou schema.
Ook ben ik meteen 2 liter water per dag gaan drinken, dit was ook best lastig, want het is best veel. Door het toevoegen van bijvoorbeeld een takje mint of schijfjes citroen, limoen en sinaasappel maak je het alweer veel lekkerder en gemakkelijker.
Uiteindelijk heb ik tegen mezelf gezegd dat ik 1 dag in de week gewoon lekker zou eten wat ik zelf wilde, dus bv.  brood met zoet beleg, omdat jij al aangaf dat meteen radicaal stoppen ook weer niet goed is.
Ik ben toen ik met dit alles begon, ook meteen begonnen met 5 keer per week sporten waar onder 2 keer PT, 2 groepslessen en cardio training…

Vooral de 1e week toen ik begon was mijn energie ver te zoeken… Ook was ik soms een beetje duizelig, maar toen ik eenmaal veel ging sporten en gewend was aan de verandering in mijn voedings patroon was ik gelukkig weer snel terug op mijn oude niveau… en meer.
En had ik weer meer dan genoeg energie.

Uiteindelijk heb ik ongeveer 12 weken lang 5 keer per week gesport, en volop het voedings schema aangehouden, en ben ik 7 kilo afgevallen, en heb 2 kleding maten minder, en ben dus ook super tevreden over jou schema en begeleidende tips.

Ik zou dit daarom ook iedereen aanraden…!!”

 

Nicky van Swaay

“Mijn trainingsdoelstelling is/was: gewichtstoename door het vergroten van mijn spiermassa. Mijn ervaring met Ricardo is zeer positief. Tijdens de training kreeg ik voldoende tips en aanwijzingen om mijn oefeningen te verbeteren en nauwkeuriger uit te voeren zonder dat ik ooit blessures of dergelijke opliep. In de tijd dat Ricardo mij heeft begeleid zag ik het resultaat; voelde me beter in mijn vel en zag ik spiermassa aankomen.”

 

Glaudi Bechtold

“Beste Ricardo, zonder jou was ik nooit zover gekomen!! Mijn dank is groot. Vriendelijke groet, Glaudi!” 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin